Nieuwsberichten

 

 

—————————-

Overlijdensbericht

Op 15 juni 2017 is, op 83-jarige leeftijd, Broeder Samuel overleden. Broeder Samuel woonde in Sexbierum (Fr.) in zijn eigen klooster, het klooster van de Heilige Engelen. Broeder Samuel bezocht regelmatig onze viering van de Goddelijke Liturgie in Utrecht. Er is door onze gemeenschap een Byzantijnse uitvaartdienst voor hem gehouden in Sexbierum. Eeuwige gedachtenis!

(geplaatst: augustus 2017)

——————————————

Uitnodiging  Jubileum Wladimirskaja en Landelijke Pokrofdag
15 oktober 2017

De Utrechtse gemeenschap toegewijd aan de Icoon van de Moeder Gods van Vladimir viert 15 oktober a.s. haar 60-jarig bestaan. Tevens wordt die dag de Landelijke Dag van de Pokrofgemeenschappen gehouden.
U bent van harte welkom. De dag begint om 10.30 uur met de viering van de Goddelijke Liturgie in de H. Johannes de Doper – H. Bernarduskerk, Oranje Nassaulaan 2, 3523 VR te Utrecht. Hoofdcelebrant is Vader Paul Brenninkmeijer.
Daarna de lunch in het vlak achter de kerk gelegen verzorgingscentrum Nieuw Plettenburg. Het koor o.l.v. Gerard van Kalken zal bestaan uit zangers van de gemeenschappen. Gezongen wordt uit de partituur van de nieuwe Van den Hombergh. Afwijkende gezangen worden op tijd via de secretarissen toegezonden. De bijdrage voor de lunch – 5 euro – wordt aan tafel opgehaald.

U kunt zich opgeven via onderstaande opgavestrook. U doet ons een plezier door dit zo spoedig mogelijk te doen.
Informatie over de locatie van de kerk en parkeren vindt u op deze website onder de knop “Bereikbaarheid”.

————————————————————————————————————–

Overlijdensbericht

Het bestuur ontving het bericht dat in Breda op 1 maart jl. Jos de Greef is overleden. Hij werd 81 jaar. Jos was oud-koorlid. Er is in besloten kring afscheid genomen van Jos.

(plaatsing 8-3-1017)

_______________________________________________________________________________

Overlijdensbericht

Op 14 februari jl. overleed mevr. Elly Machielsen. Zij was zeer betrokken bij onze gemeenschap; haar echtgenoot Jan Machielsen was oud-bestuurslid en secretaris van Wladimirskaja. Eeuwige gedachtenis!
De (Latijnse) uitvaartdienst vindt plaats op 21 februari, 10.30 uur, in de Mariakerk, Pastoor Boelenslaan 11, in De Meern. Aansluitend is er op de begraafplaats aldaar een Litia, waarmee we Elly naar haar laatste rustplaats begeleiden.

(plaatsing 16-02-2017)

___________________________________________________________________________________

Overlijdensbericht

Maandag 30 januari jl. overleed, na een lang ziekbed, Joris Korst. Hij was een gewaardeerd lid van onze gemeenschap en oud-bestuurslid van Wladimirskaja.
Eeuwige gedachtenis!
De Byzantijnse begrafenisdienst (Otpevánije) vindt plaats op 3 februari, 14.30 uur,  in de H. Nicolaaskerk in Nieuwegein, Utrechtsestraatweg 8.  Aansluitend is de crematieplechtigheid om 16.30 uur in crematorium Domstede, Proostwetering 8 te Utrecht.

(plaatsing 1-2-2017)

___________________________________________________________________________________

VOORAANKONDIGING POKROF-DAG 

De Landelijke Dag van de Pokrofgemeenschappen wordt dit jaar gehouden in Utrecht op 15 oktober 2017.
Tevens wordt op deze dag het 60-jarige bestaan van de Utrechtse gemeenschap Wladimirskaja gevierd.
De Goddelijke Liturgie zal plaatsvinden in de H. Johannes de Doper – H. Bernarduskerk aan de Oranje Nassaulaan 2 te Utrecht. De lunch wordt gebruikt in het ernaast gelegen verzorgingscentrum.
Een officiële uitnodiging volgt nog. Legt u deze datum vast!

(plaatsing: 22-1-2017)

____________________________________________________________________________________

Vader Harrij Sterenberg schreef een boek (in dagboekvorm) over zijn sabbatical van 3 maanden in Rusland, ( juli t/m september 2013) waarvan 2 maanden in een Russisch-orthodox klooster in Moermansk.

Zaailingen van de muur”

Prijs EUR 22,– incl. EUR 4,– verzend- en verpakkingskosten.

Bankrekening NL05 INGB 00055635 59zaailing

t.n.v. Stichting Pokrof te Vlaardingen

Vermeld wel uw adresgegevens!

Besteladres:

George Bruinaars

Elzendreef 68

3137 CD Vlaardingen

Email: glbruinaars@pokrof.nl