icoon pokrov 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Chevetogne-reis

Wladimirskaja organiseert samen met de PKN gemeente van de Nicolaikerk in Utrecht een retraite naar de abdij van Chevetogne. Het betreft het weekend van donderdag 10 oktober t/m zondagmiddag 13 oktober 2024; het programma begint op vrijdagmiddag. De begeleiding ligt in handen van vader Paul Brenninkmeijer en dominee Dirk Neven. In totaal is er plaats voor 25 deelnemers. De kosten bedragen € 165 voor de drie overnachtingen en de maaltijden. Het vervoer is op eigen gelegenheid, we bezien nog hoe we kunnen samenreizen. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, dan kan dat via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De landelijke dag van de Pokrof-gemeenschappen - vooraankondiging
wordt zondag 20 oktober 2024 gehouden in Utrecht. De dag begint om 10.30 uur met de Goddelijke Liturgie in Johannes-Bernarduskerk. 
Meer informatie volgt. 

 

Overlijdensbericht

Met droefheid in ons hart laten we u weten dat Anna Maria Plooij op donderdag 13 juli 2023 op 72-jarige leeftijd is overleden. Zij was een gewaardeerd lid van het bestuur van Wladimirskaja en zong als sopraan in het koor. Anna Maria was nauw betrokken bij onze gemeenschap en onze gemeenschap bij haar, getuige alle kaarten, appjes, telefoontjes en bloemen die zij gedurende haar ziekteproces van ruim 1 jaar mocht ontvangen. Aldus voelde ze zich erg verbonden met  en gedragen door onze gemeenschap Wladinirskaja. Eeuwige gedachtenis! 

De uitvaart vindt plaats op donderdag 20 juli 2023 om 13.30 in de kapel op de begraafplaats van St Barbara in Utrecht (Prinsesselaan 2). Vader Paul gaat voor in de begrafenisplechtigheid en het het koor van Wladimirskaja zingt de byzantijnse gezangen. U bent van harte uitgenodigd de begrafenis bij te wonen.

 

Overlijdensbericht

Op 9 augustus 2022 overleed, op 88-jarige leeftijd, Truus van der Geest-Standaart. Zij zong jarenlang, samen met haar man Hans van der Geest, in het koor van Wladimirskaja en was ook bestuurslid van onze gemeenschap. Haar afscheidsdienst vindt plaats op 13 augustus in de Goede Herderkerk in Wassenaar (Stoeplaan 4; 10.00 uur). Eeuwige gedachenis! 

                                                                              (geplaatst 11 augustus 2022)

 

De landelijke dag van de Pokrof-gemeenschappen
wordt 16 oktober 2022 gehouden in Utrecht. De dag begint om 10.30 uur met de Goddelijke Liturgie in de St. Johannes de Doper en Bernarduskerk (Oranje
Nassaulaan 2). Hoofdcelebrant is vader Paul Brenninkmeijer, diakens zijn de vaders Iwan Osseweijer en Wim Tobé. Ook bisschop H. van den Hende zal proberen deze dag, of een gedeelte hiervan, aanwezig te zijn.
De kerk is voor ons toegankelijk vanaf ongeveer 10:00 uur. (Ter geruststelling voor reizigers van verre: er zijn in het kerkgebouw toiletten aanwezig, ook een invalidentoilet). Bij de kerk en op het naastgelegen parkeerterrein (inrit via de Oud-Wulvenlaan) van Nieuw Plettenburch is voldoende parkeergelegenheid. Het pleintje vlak voor de ingang van de kerk moet op last van de brandweer vrij blijven!

Dolf Bruinsma zal het koor van zangers uit heel Nederland dirigeren.
Als u mee wilt zingen in het koor, kunt u dat op het opgaveformulier aangeven. We
gebruiken de indertijd uitgereikte nieuwe zangbundel Van Den Hombergh. Wij laten u op tijd weten welke wisselende gezangen gezongen gaan worden en sturen u
eventuele andere muziek op tijd toe. Het inzingen begint om 09:45 uur.

                                                                                        

Overlijdensbericht Frieda van Goethem

Op 9 juli 2022 is Frieda van Goethem, 91 jaar oud, in alle rust overleden in het St. Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Frieda was een zeer gelovige vrouw en erg betrokken bij  onze gemeenschap Wladimirskaja. Zij was een van de statutaire oprichters van onze gemeenschap en jarenlang bestuurslid. Frieda woonde in Antwerpen. Bijzonder was hoe zij de laatste jaren per taxi veelvuldig naar onze vieringen kwam. Frieda wordt op 20 juli begraven  op natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 25 6816 VE  te  Arnhem. Aanvang van de Byzantijnse afscheidsdienst  14.00 uur.

U bent van harte welkom bij deze dienst en ook bij de koffietafel na afloop. Graag uiterlijk maandag 18 juli opgeven of u aan de koffietafel wilt deelnemen bij Wim Zwanikken. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 030-2313530.

Eeuwige gedachtenis!

                                                                      (geplaatst 13 juli 2022)

 

Overlijdensbericht Hans Webbers

Op vrijdag 2 april 2021 is Hans Webbers overleden. Hans was, samen met zijn vrouw Aagje, jarenlang een trouwe deelnemer aan onze vieringen, vanaf het moment dat deze weer rolstoeltoegankelijk waren.  Hans was een zeer gelovig en altijd opgewekt persoon. Hij noemende zichzelf niet gehandicapt, maar iemand die leefde met een handicap. Wij zullen hem missen. Eeuwige gedachtenis! 

De afscheidsdienst vindt op 9 april in besloten kring plaats. 

 

Overlijdensbericht Joke van Kleinwee

Op 17 februari jl. 2021 is Joke van Kleinwee op 88-jarige leeftijd overleden in wooncentrum Voorhoeve in Utrecht. Joke was vanaf de beginjaren van Wladimirskaja een trouwe deelnemer aan al onze vieringen. Tot aan haar opname in het verpleeghuis zong zij als sopraan mee in het koor. Joke heeft samen met haar man Piet, die vorig jaar overleed, veel betekend voor onze gemeenschap.
Ze is op 23 februari in besloten kring begraven.
Eeuwige gedachtenis!

Overlijdensbericht Ben van den Brom

Op 11 februari jl. overleed Ben van den Brom in revalidatie-verpleeghuis Vrederust in Den Haag. Ben was een diepgelovig mens en daardoor een steun voor velen. Hij was een trouw koorlid van meerdere Byzantijnse gemeenschappen, waaronder zeer veel jaren van onze gemeenschap Wladimirskaja. Ook was Ben secretaris van de Landelijke Instelling Pokrof. 
De begrafenisviering vond plaats op 18 februari in de Antonius Abtkerk in Den Haag. Na de Eucharistieviering namen wij met een Litia afscheid van Ben. Eeuwige gedachtenis!

 

Terugblik 23 augustus 2020

Op 23 augustus 2020 hadden we een zeer geslaagde bijeenkomst op het landgoed Rhijnauwen. Er waren 31 leden van onze gemeenschap aanwezig en ieder was verheugd elkaar na zo een lange tijd weer te kunnen zien en spreken. Vader Paul hield een toespraak met een gebed. Ook werd George Bruinaars in het zonnetje gezet vanwege zijn langdurige en essentiële bijdragen aan onze gemeenschap en aan het bestuur van Wladimirskaja.
Op de fotogalerij staan enkele foto's van de samenkomst. 

                                                                                                    (geplaatst 1 september)

Bijeenkomst 23 augustus 2020

We hebben elkaar al lang niet meer ontmoet vanwege het coronavirus. Ook de viering in augustus kan niet doorgaan. Daarom heeft het bestuur besloten om een samenkomst te organiseren in de buitenlucht.
Op zondag 23 augustus hebben we vanaf 14.00 uur een deel van het terras gereserveerd van de StayOkay in Bunnik. Het ligt prachtig in het bos Amelisweerd/Rhijnauwen langs de Kromme Rijn. De plek biedt voldoende ruimte om de 1,5-meter afstand in acht te nemen. Mocht het gaan regenen, dan kunnen we terecht in de grote kamer van het landgoed (ook met tafeltjes op 1,5 m afstand). Er zijn volop drankjes en hapjes te verkrijgen. Het bestuur biedt u het eerste kopje koffie/thee aan. 

                                             (geplaatst 21 juli 2020)

 

Overlijdensbericht 
Op maandag 20 april overleed Piet van Kleinwee in het verpleeghuis Hof van Batenstein in Vianen. Hij is 90 jaar geworden. Samen met zijn vrouw Joke was hij jarenlang nauw betrokken bij onze Utrechtse Byzantijnse Gemeenschap Wladimirskaja. We hebben het aan Piet te danken dat wij als Byzantijnse gemeenschap in 2016 in deze Johannes- Bernarduskerk onze vieringen konden voortzetten toen dit in  de Antoniuskerk niet meer mogelijk was. Piet van Kleinwee had een bijzondere verering tot Maria. Toen hij vanwege zijn afnemende gezondheid zijn diakenambt moest neerleggen kreeg hij van de Johannes Bernardusgemeenschap een mooie Maria-icoon cadeau. Op vrijdag 24 april heeft in besloten kring voor hem de uitvaart en begrafenis plaats gevonden in de Johannes-Bernaduskerk.. Wij vertrouwen hem aan Christus en zijn Moeder toe, dat hij hen mag ontmoeten in de hemelse vrede. 


Overlijdensbericht
Tot ons grote verdriet moeten wij u meedelen dat geheel plotseling, door een hartstilstand, is overleden
Fons van Bosbeek, voorzitter van het bestuur van onze gemeenschap Wladimirskaja.
Dit is gebeurd in zijn huis in Bunnik op dinsdagavond 14 april. Hij is door een van zijn kinderen de volgende morgen gevonden.
Vanwege de Covid-19 crisis heeft de begrafenis plaats in strikt besloten kring op maandag 20 april.

Fons is 81 jaar oud geworden. Hij was een diep gelovig katholiek en kerkelijk sterk betrokken. Vanaf zijn jeugd had hij een grote belangstelling voor de oecumenische toenadering tussen de kerken. Hij was vanaf 2015 lid van onze Utrechtse Byzantijnse gemeenschap na het overlijden van zijn vrouw Roos Ellen. Hij vond veel troost in de schoonheid van de Byzantijnse liturgie. Dit raakte hem ook heel sterk bij de vieringen in de abdij van Chevetogne waar hij een paar keer enige dagen heeft doorgebracht. 
Vanaf januari 2016 was hij voorzitter van het bestuur van onze gemeenschap. Hij had oog voor zorgvuldige regelingen en afspraken. Tegelijk toonde hij een warme menselijkheid. Goede onderlinge verhoudingen en een liefdevolle sfeer binnen onze gemeenschap gingen hem zeer ter harte. Wij zullen hem heel erg missen en wensen zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij dit grote verlies.

Namens het bestuur, 
Dorine Sweere, 
secretaris Wladimirskaja

(Geplaatst 16 april 2020)

 

Ziekenboeg
Zoals velen van ons weten heeft onze akoliet Hermann Sleeuwenhoek een dotterbehandeling ondergaan. Door de coronavirusuitbraak was deze behandeling uitgesteld en moest Hermann thuis met behulp van medicijnen afwachten totdat er in het UMC weer plaats was. Jan staat hem natuurlijk zoveel mogelijk bij, maar laat in deze geïsoleerde tijd wat van je horen, stuur een kaartje, bel of mail hem of ga onder zijn balkon een serenade brengen, dat zal hen goed doen.

(Geplaatst 23 maart 2020)